Vestigia gaat onderwater!


SDS Marine en Vestigia hebben begin 2022 een samenwerkingsovereenkomst getekend. In  deze overeenkomst is vastgelegd dat beide bedrijven hun ervaringen en onderzoekscapaciteit op het gebied van Erfgoed onderwater gaan delen en samen in gaan zetten in projecten op het gebied van maritieme en onderwater archeologie, zowel waar het gaat om onderzoek, als ook bij  promotie en acquisitie, opleidingen en communicatie.

Onder deze samenwerkingsovereenkomst zijn we in staat een breed scala van archeologische diensten van hoge kwaliteit aan te bieden in het hele Noordzeegebied. MSDS Marine en Vestigia respecteren daarbij elkaars kennis en ervaring in de eigen landen, maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat het meeste maritieme erfgoed zich eigenlijk niet aan grenzen  houdt en internationale samenwerking  een belangrijke voorwaarde is voor succesvol onderzoek en het behalen van de juiste resultaten voor de klant.

Zowel MSDS Marine als Vestigia zijn gevestigde organisaties met een ervaren management en staf. Het zijn beide toonaangevende bedrijven in het verenigd Koninkrijk en Nederland als het gaat om het toepassen van de nieuwste archeologische methoden en technieken. Door de verschillende expertises van de twee organisaties aan elkaar te koppelen kunnen we de kwaliteit en efficiëntie van ons werk en onze producten verder optimaliseren en een bijdrage leveren aan het publieke en maatschappelijke belang van goede erfgoedzorg.

Mark James, Director of MSDS Marine, stelt ‘Having worked across the North Sea region through our development work for many years and with Dutch colleagues to deliver the #Rooswijk1740 project of which MSDS Marine are the UK project managers, we are delighted to be working with Vestigia through this MoU’.

MSDS Marine en Vestigia vullen elkaar perfect aan als het aankomt op het leveren van een breed scala van gespecialiseerde maritieme-archeologische diensten; advies, inventarisaties, surveys op water, duikinspecties, en opgravingen onderwater. De Nederlandse markt voor maritiem-archeologische ondersteuning is groeiende. Toegang tot die markt wordt echter beperkt door de strikte Nederlandse kwaliteits- en certificeringseisen in combinatie met de taalbarrière bij veel aanbestedingen. De samenwerkingsovereenkomst maakt het mogelijk om die obstakels te slechten en aan onze klanten toegevoegde waarde te leveren door de bundeling van kennis en ervaring.

Vestigia is een onder KNA/BRL volledig gecertifieerd archeologisch bedrijf met 22 jaar ervaring  en een uitgebreid track record in erfgoed advies en archeologisch onderzoek, zowel op het land als op- en onderwater. MSDS voegt daar meerdere ervaren senior KNA-onderwaterarcheologen aan toe, waardoor ook de grotere, en complexere onderzoeken kunnen worden bemenst.