Bezoek de opgravingen bij Djept 30 augustus 2023 (vanaf 14.00)


Open middag voor jong en oud. Na drie weken proefsleuven en daarna zeven weken opgraven is aankomende woensdag 30 augustus 2023 een open dag op de opgraving in Djept, Veldhoven. In de Verhalen van Vestigia van juli hebben we het gehad over de start van deze opgraving. Nu is er de mogelijkheid om de hoeveelheid structuren en waterputten zelf te zien. Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in het tastbare verleden en nieuwsgierig naar archeologie? Benieuwd wat er achter de bergen zand aan de Heerbaan gebeurt? Kom dan woensdagmiddag 30 augustus 2023 om 14.00 uur naar de Open Dag van de opgravingen in Djept.

Een archeoloog (C.W. Koot) beschrijft een  middeleeuwse kuil waar ooit een paal van een houten schuur heeft gestaan. (Foto: Jos Kastelijns, Veldhoven)

 

Op deze middag kunt u een kijkje komen nemen tijdens de opgravingen die worden uitgevoerd door archeologen van Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie uit Amersfoort. Er worden overblijfselen onderzocht van een nederzetting uit de Volle Middeleeuwen (ca. 1000 – 1250). Onze archeologen geven er uitleg over hoe een opgraving in zijn werk gaat en wat er zoal van de nederzetting wordt teruggevonden.

Programma
Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis
– 13.45 u: Inloop (Ontvangst met koffie, thee, frisdrank).
– 14.00 u: Welkomstwoord wethouder Jeroen Rooijakkers (grondbeleid, Financiën, Kunst en Cultuur)
– 14.15 u:  Start met rondleidingen door de archeologen ( o.a. C.W. Koot en F. Kortlang)
– 16.00 u: Einde rondleidingen

Wanneer: woensdag 30 augustus 2023 van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: ontwikkelgebied Djept in Veldhoven

We vragen u zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Aangeraden wordt om laarzen mee te nemen of op zijn minst dichte schoenen te dragen.

Route met de auto/fiets
De Smelen, afslag Polderstraat, ter hoogte van tuincentrum Groenrijk. Doorrijden naar Djept, rechtsaf richting de ‘Tiny houses’. Fiets of auto parkeren op het ‘plein’ nabij de oranje keten.

Route met het OV
Bus 402 richting Eindhoven Station of richting Veldhoven Sondervick stopt bij de halte Smelen, Veldhoven. Vanaf hier is het 10 minuten lopen.